Schoonmaakadvies en onderhoud Gietvloer

Algemeen schoonmaak advies voor onderhoud Gietvloeren

Dit is een algemeen schoonmaakadvies van B-Art Works Gietvloeren voor uw kunststof vloerafwerking dat u zal helpen bij het reinigen van uw vloer. Dit reinigingsadvies is bedoeld als handreiking bij het onderhoud van uw kunststofvloer, zodat deze te allen tijde schoon en representatief blijft. Voor een goede reiniging is het belangrijk dat u het juiste reinigingsmiddel gebruikt en dat er geen residulaag achterblijft op de vloer, die er vervolgens smoezelig uit gaat zien. Zeephoudende middelen zorgen veelal voor een plakkerige vloer waar vuil zich makkelijk aan hecht en worden dus afgeraden. Bij twijfel adviseren wij u te allen tijde om vooraf contact met ons op te nemen. Dagelijkse reiniging

  1. Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of door middel van een stofzuiger.
  2. De vloer reinigen door middel van een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren.
  3. Probeer er op toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden.

Veel voorkomende vragen met betrekking tot het onderhoud van kunststofvloeren. Waarom krijg ik mijn vloer niet schoon? Waarschijnlijk reinigt u met de verkeerde middelen. Zowel het reinigingsmiddel als de materialen waarmee u reinigt, beinvloeden het resultaat van een schone vloer. Welk reinigingsmiddel kan ik gebruiken? Gebruik GEEN zeephoudende middelen. Deze laten zeepresten na die de vloer vies maken en die gaan “plakken”. De reiniging zal alleen maar moeilijker worden. Gebruik gewoon een klein scheutje schoonmaakazijn, of PU Basisreiniger R (verkrijgbaar via www.drschutz.nl). Hoe verwijder ik schoenstrepen? Door wat reinigingsmiddel op de streep aan te brengen en te poetsen met de losse microvezel vlakmop. Tevens kan er met een lichte kleur pad (wit) gereinigd worden. LET OP: Gebruik geen schuurspons of ander materiaal wat krassen kan veroorzaken! Stofwissen, waarmee kan ik dit het beste doen? Het is het beste om op een kunststofvloer NIET met oliegeïmpregneerde doeken te stofwissen. De olie uit de doeken laat een minuscuul laagje achter op de vloer (residu). Dit residu trekt vuil aan en houdt het vast, zodat er een soort sluiervervuiling op de vloer zichtbaar wordt. De microvezeldoek of de stofzuiger zijn een betere optie. Wat doe ik als er koffie of wijn gemorst wordt op de vloer? Vloer direct afnemen met een keukendoekje. Wanneer de vlek al enigszins is opgedroogd, de vlek afnemen met het voorgeschreven reinigingsmiddel in combinatie met een schrobpad. Kan ik ontstane krasjes wegpoetsen of polijsten? Wanneer u krasjes op uw vloer ziet, betekent dit in de meeste gevallen dat u het vuil ziet dat in de krasjes zit. Wanneer de vloer volgens de voorschriften gereinigd wordt, is er geen vuil meer in de krasjes aanwezig, waardoor het krasje veel minder zichtbaar is. De krasjes zijn niet te verwijderen uit een vloer; wel het vuil wat er in zit. Probeer krassen vooral niet weg te schuren of te polijsten. Laat dit aan de vakman en neem contact met ons op. Aanbevelingen om uw vloer lang mooi te houden:

  • een goede ruime inloopmat voorkomt veel krasje wat veroorzaakt wordt door zand en steentjes van buiten;
  • voorzie meubels van goede en schone vilten;
  • neem bureaustoelen met zachte wielen (geen rubberwielen);
  • verschuif geen zware voorwerpen over de vloer;
  • voorkom zand op de vloer; dit werkt als schuurpapier;
  • voorzie vloerkleden en matten van een ondertapijt die tanninevrij is;
  • verwijder zwarte strepen zo snel mogelijk..

Opletten met een gietvloer Vlekken door antioxidanten, tannines, plasticizers, etc. (bepaalde hout- en rubbersoorten bevatten migreerbare producten die onder gewichtsdruk vlekken kunnen veroorzaken). Deze vlekvorming wordt verder nog bevorderd door verhoogde temperatuur en verhoogde vochtigheid. Deze vlekken zijn niet meer te verwijderen en zullen verdonkeren onder UV belasting. Voorbeelden van producten welke tannines (looizuren) bevatten: Hennepmatten of schoenzolen, kokosmatten, wollen tapijten, jute, o.a. onderzijde sommige tapijten, tropische houtsoorten, koffie (langdurig), rode wijn (langdurig), nat crepepapier. Gebruik geen agressieve stoffen op uw vloer. Bij morsen direct verwijderen. Wees voorzichtig met rubber. Rubber kan weekmakers bevatten die een niet uitwisbare indruk op uw vloer achterlaten. Plaats geen hete voorwerpen op uw vloer. Mocht u na het lezen van bovenstaande adviezen toch nog vragen hebben over uw vloer, neem dan gerust comtact met ons op. B-Art Works Gietvloeren is niet verantwoordelijk voor eventuele reacties van materialen die door de consument gebruikt worden.  

Pin It on Pinterest

Share This