Veel gestelde vragen over gietvloeren

Staat uw vraag er niet bij of mocht u meer willen weten, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.
Wat kost een gietvloer?

Bij het bepalen van de kosten van een gietvloer dient u rekening te houden met een groot aantal verschillende factoren.

 

U zult dus begrijpen dat we geen vaste prijzenlijst kunnen geven. Maar B-Art Works Gietvloeren maakt een offerte op maat voor u. Wij verkopen al een EPOXY gietvloer vanaf € 39,- per m2.

Waar kan ik de uitzending van LifestyleXperience+ op RTL 4 terugkijken waar jullie in voor komen ?

Het was ons ook een hele eer om aan dat programma te mogen meewerken en hen een kijkje te kunnen geven in hoe wij gietvloeren aanleggen. Wil je het item waarin B-Art Works Gietvloeren aanbod komt terug zien ? Dat kan hier.

Kan ik na het leggen de kleur ooit laten veranderen van de gietvloer ?
Jazeker kan dat. Wat veel mensen niet weten is dat de kleur van een gietvloer ook nog na het leggen te veranderen is. Stel, u wilt na een aantal jaar de kleur van de gietvloer eens veranderen of u heeft toch spijt van de gekozen kleur dan is dat mogelijk. Dit is een voordelige oplossing om uw interieur een totaal andere sfeer te geven.

Ook wanneer u uw huidige gietvloer wilt refreshen zodat deze weer als nieuw lijkt, behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Hoe dat kan en hoe we dit doen ? Lees daar op onze Mono Art pagina meer over.

Hoe houd ik een gietvloer schoon?
Dagelijkse reiniging

  1. Verwijder het losse vuil door middel van een (olievrije) stofwisser, zachte bezem/veger of door middel van een stofzuiger.
  2. De vloer reinigen door middel van een microvezel vlakmop, in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel voor gietvloeren.
  3. Probeer er op toe te zien dat de vloer, zolang deze nog nat is, niet wordt betreden.

Raadpleeg ons uitgebreide schoonmaakadvies

Kan een gietvloer over iedere ondervloer?
Deze vraag krijgen wij erg vaak en meestal hoeft u de bestaande vloer niet eerst te verwijderen. De meeste vloeren dienen wel eerst voorbehandeld te worden. Of uw bestaande vloer geschikt is kunt u lezen in de uitgebreide pagina over ondervloeren.

Hoe lang duurt het aanbrengen van een gietvloer?

In de meeste gevallen duurt het proces van het aanbrengen van een gietvloer 3 tot 6 dagen. Dit is afhankelijk van het systeem wat u heeft gekozen.  Aansluitend rekenen we nog 1 droogdag. Daarna mag men de gietvloer betreden (na 24 uur is de vloer beloopbaar; na 48 uur belastbaar).

Wat is het verschil tussen een epoxy gietvloer en een polyurethaan gietvloer?

Een polyurethaan gietvloer biedt zeer veel mogelijkheden qua kleur en design. Van glitter, 3D-effecten tot en met mee laten gieten van foto’s, logo’s of voorwerpen. Epoxy is harder en stijver dan polyurethaan, en daardoor iets gevoeliger voor krassen. Een epoxyvloer verkleurt na verloop van tijd.

 

Een polyurethaan gietvloer is de beste keuze voor wie een mooie en praktische vloer wenst. Een polyurethaan gietvloer is ook verkrijgbaar in nagenoeg alle RAL en vele NCS kleuren. Bovendien is deze elastische PU vloer veel comfortabeler in gebruik. De vloer voelt warmer aan en is stiller (geluiddempend) dan een epoxy gietvloer.

Voor uitgebreide informatie over Epoxy gietvloeren en polyurethaan vloeren klikt u op de link.

Onze ruime garantie en de algemene voorwaarden
Op alle offertes die wij uitbreiden zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Bekijk ook deze pagina als u onze zeer ruime garantie voorwaarden wilt doorlezen.

Algemene voorwaarden en garantie

Scheuren gietvloeren makkelijk?
De gietvloeren die door ons worden aangebracht scheuren niet.  De gietvloeren scheuren alleen wanneer er bewegingen of zettingen in de ondergrond optreden. Over het algemeen geldt dus: scheurt of vervormt de ondervloer niet, dan scheurt de gietvloer ook niet.

Pin It on Pinterest

Share This