Voordelen van een polyurethaan gietvloer

Wat heeft een gietvloer u zoal te bieden?

Eenvoudig te reinigen en zeer hygiënisch

Door de naadloze afwerking is de polyurethaan gietvloer eenvoudig te reinigen en ziet deze er strak uit. Ook voor mensen die veel last ondervinden van een stofallergie zal een gietvloer letterlijk een verademing zijn.

Schoonmaken

Polyurethaan gietvloeren zijn bestand tegen bijna alle soorten schoonmaakmiddelen. Zelfs wanneer u chloor gebruikt of per ongeluk een fles laat vallen hoeft u zich geen zorgen te maken om vlekken die u er niet meer afkrijgt. Hierbij gaan wij er wel van uit dat u bijv. chloor niet 30 min laat liggen voordat u dit gaat verwijderen.

 

Uiterst geschikt voor vloerverwarming

Gietvloeren zijn ideaal voor vloerverwarming. Niet alleen omdat de gietvloer hier makkelijk overheen te gieten is maar ook omdat polyurethaan zeer snel de warmte geleidt, deze lang vasthoudt en gelijkmatig verdeelt. Hierdoor is het comfortabel lopen over het gehele oppervlak wanneer u lekker op sloffen loopt of zelfs op blote voeten. De vloer voelt altijd comfortabel en aangenaam aan.

Lagere energierekening en duurzaam groen

Door deze positieve eigenschappen van de gietvloer, het lang vasthouden van de warmte én dat u de warmte zeer snel voelt, betekent het dat u korter de verwarming aan hoeft te zetten en kunt u deze ook weer eerder uitzetten voor het slapen gaan. Hierdoor bespaart u jaarlijks op uw energiekosten en daar helpt u het milieu ook nog eens mee.

Vloeistofdicht

Dit betekent dat u met een gerust hart kunt morsen, dat kinderen best wel eens een glas ranja mogen laten vallen. U maakt dit simpel schoon en u ziet er niets meer van.

Ideaal voor in de keuken, garage en badkamer

Druk aan het koken? Olijfolien, zuren van fruit en zelfs frituurvet zijn eenvoudig te verwijderen en zullen geen sporen achterlaten. Bent u lekker aan klussen en valt er een spat motorolie op de vloer ? Wanneer u de vlek tijdig verwijdert zal dit geen sporen achterlaten.

 

 

In elke RAL en NCS kleur aan te leggen

U ziet vaak gietvloeren in een grijstint maar wist u ook dat gietvloeren in elke kleur van de regenboog te leveren zijn?

Later gemakkelijk van kleur te veranderen

Heeft u toch spijt van die roze gietvloer – wilt u na een aantal jaar gewoon een andere stijl in huis – of is de kleur van uw huisstijl veranderd?
Dan kunt u op een voordelige manier de kleur van de gietvloer laten aanpassen zonder dat deze eerst verwijderd hoeft te worden.

 

 

Bestaande vloer kan meestal blijven liggen

Heeft u momenteel een tegelvloer liggen? Dan hoeft deze,  in de meeste gevallen, niet eerst verwijderd te worden. Polyurethaan gietvloeren kunnen gewoon over de bestaande vloer worden gegoten. Dit scheelt u een hoop stof, tijd en geld. Een gietvloer over hout is ook mogelijk. Echter, deze moet wel aan enkele voorwaarden voldoen. Wij informeren u graag nader over deze mogelijkheid.

Voorbehandelen

Bestaande tegelvloeren zullen wel door ons voorbehandeld moeten worden. De bestaande tegelvloer wordt eerst voorzien van een laag egaline alvorens de gietvloer wordt aangebracht.

 

 

Geluiddempend volgens wettelijke norm

Woont u in een flat, appartementcomplex of wilt u graag een gietvloer op de eerste verdieping? Dan zijn polyurethaan gietvloeren dé uitkomst. De vloeren zijn van zichzelf al geluiddempend en indien gewenst kunnen we nog een extra laag geluidsdemping aanbrengen zodat u altijd voldoet aan de wettelijke norm.

 

 

 

Naadloos, dus geen dorpels meer tussen de ruimten

Doordat gietvloeren ambachtelijk en vloeibaar worden aangebracht kan het overal een naadloze aansluiting garanderen. Geen dorpels of opstappen meer, gewoon een strakke en ruimtevergrotende uitstraling.

Flexibel, dus geen kans op scheuren

Polyurethaan gietvloeren zijn elastisch. Hierdoor kan de vloer wat werken wanneer dat nodig is.  Zo kan de vloer een klein beetje uitzetten in de zomer en wat krimpen in de koude winter. Door de samenstelling van polyurethaan is de kans op scheuren nihil.

Polyurethaan gietvloeren voelen zacht aan

Doordat polyurethaan flexibel is voelt de vloer zacht aan onder de voeten waardoor er een zeer prettig loopcomfort is.

 

Offerte aanvraag voor gietvloer in de regio Nijmegen

Ontvang binnen 48 uur een scherpe offerte

Pin It on Pinterest

Share This